Muradiye Meddah Yarışması

Meddah yani hikaye ve masal anlatıcılığı, eğitimin en eski biçimidir. Çocuklara, dünyanın oluşumu, hayat ve yaşamdan sonrası hakkında cevaplar vererek geçmişten günümüze köprüler kurmasını sağlar. Hikâyeler insanı insana anlatır, bizi tanımlar, şekil verir, kontrol eder ve bizi biz yapar. Dünyadaki her kültür okuryazar değildir, ama her bir kültür mutlaka hikâye anlatır.

Hiçbir etkili konuşma yoktur ki içinde hikaye olduğu vakit sıkıcı geçsin, anlaşılması güç olsun. Anlatımı güçlendirmek, öğretici olmak ve dinleyenleri sıkmamak için en iyi yol hikâyelerdir.

İşte bu minvalde öğrencilerimizin millî ve estetik duygularını güçlendirmek, güzel sanatlar alanındaki yetenek ve becerilerini artırmak ve Covid19 sebebiyle online eğitimlerinden arta kalan serbest zamanlarını Meddahlık sanatının yani Masal anlatıcılığıyla değerlendirmek ve bu yolla gelenekle, gelecek arasında köprü kurmalarını sağlamaktır. Bu sene ilki gerçekleşen ‘’Meddah Yarışmasında’’ derece elde eden çocuklarımızın ödül töreninde Muradiye Öğretim kurumları Genel Müdürü Sayın Hayrullah KARAKUŞ ve Muradiye Sanat Akademisi Koordinatörü Sayın Mehmet Tahir İkiler’in katılımıyla gerçekleşmiştir.

 

Geri
İleri

At vero eos et accusamus et iusto odio digni goikussimos ducimus qui to bonfo blanditiis praese. Ntium voluum deleniti atque.

Melbourne, Australia
(Sat - Thursday)
(10am - 05 pm)